Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Hrádok, alebo Lom na Ďura 2008

 

 

  24. 4. 5008

 Táto akcia sa zbuchla relatívne vo veľmi krátkom čase, v piatok pred Ondrejkovým Memoriálom ma napadlo, že moje meniny sa oslavujú už niekoľko rokov na táborisku v lome, ako prvý lomovíkend.

 Vyslal som patričné dymové signály a vzhľadom k dobrej predpovedi počasia to začalo byť celkom reálne.

 Nástup bol určený v sobotu doobeda – ja po nočnej. Peťo sa pre mňa zastavil o deviatej a prišla aj Monika. Cestou sme dokúpili proviant. V Kamenci sme pribrali Vilka a Maroš s Peťom nás čakali na Končistej.

 Táborisko bolo volné, ale lezcov tam už  zopár bolo. Vyčistili sme ohnisko, doniesli nejaké drevo, strom na chodníku k vode bol už preč. Našiel som pár smrčkov kuželovitých a smrčkovcov českých.

 Naši šli liezť, ja som si hodil šlofíka a potom šiel na drevo. Navečer dorazili Maja s Lubom a Janka. Varili sme kapustnicu s údenými rebrami a klobáskou. Maja bola šefkuchár. Zase sa vydarila, len Viliho chilli pálili jak čert.

Podávali sa antidepresíva ja som si po dlhšej dobe zapálil, spievalo sa, doberali sme si Janku a bólo dóóbre.

 Po polnoci sme boli pozrieť hviezdy na kamene – bolo ich celé more, nebolo zima a tak sme si to vychutnali.    Neskôr sa k nám pridali mladí lezci z Čiech, vytiahli dobré antidepresíva, spievalo sa, zariekavali kone, učili nás slovenské pesničky a celkom to ubehlo.

 Kolektív sa rozišiel až okolo tretej nadránom a keď sa plnil Lubov stan, nasmial som sa toľko ako už dávno nie.

  Furt sa nevedeli dohodnúť kto bude spať vonku a kto v strede.

 Ráno bolo náročné, dospával som dve noci až do obeda.

  Aj smädilo, ale hlava nebolela. Objavila sa Ľubica na nedeľnej vychádzke. Potom som bol pozrieť v zadnom lome, obišiel som to celé dookola a pozeral som, kde by sa dala vytýčiť tá ferráta.

 Naši liezli hneď na začiatku. V druhej dĺžke Vzdušnej bol nalezený Mr. Douglas Scott /prvovýstup JZ stenou Mt. Everestu 1975/, ktorý tu bol s Igorom Kollerom.

 Okolo štvrtej sme zlikvidovali tábor, dorazila sa kapustnica, posedelo sa chvíľu pod Končistou a rozišlo domov do všednej reality.

 

p4260158.jpg

 

 

ešte pár foto z vychádzky do lomu 15. 4. 2008

 

p4150118.jpg