Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Radobica Kamenec 

 

 

30.12.2008 už po 22x

Prístup na štart býva ranným busom radobicou o 6.20 hod v Novákoch. ako vždy veľa ľudí chcelo ísť, ale do autobusu nastúpilo len pár – Vilko, Janka, Ivan Franc. Štart je tradične u Milana Franca v pivnici.

Tentoraz vyrážala aj pani Francová – po prvý raz. O pol ôsmej sme sa pohli cez pahorok za Radobicou na zátačku a odbočku do doliny kde je Medika. Tam sme dobehli ďalších účastníkov a pár sa ich dalo vyviesť autami až pod vlek Tatričky. Tam bola tradičná prestávka.

Kopec bol celkom dobrý, nebolo veľa snehu, ale už to hodne zarastá. Hore bola zase prestávka, desiata a iniciátor. Postupovali sme cez Suchú Horu, Tatru, až na Rúbaný Vrch, Mníchovú Bránu a jedli sme na Kláštorných Skalách. Počasie bolo dobré viditeľnosť tiež.

Na Vtáčnik sme dorazili okolo tretej, pofotili sme sa, poponúkali a padali dole. Francovci sa hore zdržali a pri zostupe mali problém s jedným boľavým kolenom a tak zostupovali potme a do krčmy dorazili až po pol siedmej. Mňa tiež bolelo koleno a nohy už tiež a tak ostanem do smrti vďačný Ľubici, ktorá ma zobrala autom do krčmy v Kamenci.

V krčme bolo veselo, domáci robili výstup z Kamenca a navarili perfektný guláš. Aj sa tancovalo, ale ja som bol taký ukonaný, že som si rád posedel. Povoz domov zariadil Villi.

Dorazil som dorobený, ale spokojný. Ak to pôjde o rok tam budem zase.

                                  

         

pc300019.jpg

                                                                                                                                      Ďuro