Choď na obsah Choď na menu
 

Výstup na Vtáčnik pri príležitosti osláv SNP

29. 8. 2008
 
 
Výstup na Vtáčnik pri príležitosti osláv SNP
 
 

poriadaný obcou Bystričany
 

 

dňa 29. 8. 2008

Turistov priviezli na nástup na trasu z obce autobusy, niektorí sa doviezli autami ku chate pod Končistou a najpohodlnejší sa vyviezli autami až na Siahy. Najšportovejší výkon dosiahla skupina: Ľubica,Janka, Janko, Peťo a Peťo ktorí šli z Bystričian cez Lom, Jaseňovú Skalu na Siahy a až hore po svojich.

Ja som išiel s Jarkom a jeho synom od chaty pod Končistou o deviatej a o štvrť na dvanásť sme boli hore. Cestou sme dobehli Pastierik Family s najmladším účastníkom akcie. Našich sme stretli na Siahach. pod Vrcholom sme stretli Otlakárky, ktoré už mazali dole. Vyzerali spokojné, ale pery mali úplne fialové, musela byť hore strašná kosa smiley ?

Prekvapil nás nový, čerstvý, nerezový kríž, ktorý tam bol osadený skoro ráno. Dohromady mohlo byť hore okolo 120 ľudí. Posedávali na slniečku, obedovali, kŕmili sa čučoriedkami, ponúkali sa tekuté antidepresíva.

O dvanástej nám už bolo dlho a tak som sa s Jarkom, jeho synom a Peťom prešiel na Kláštorné skaly. Keď sme sa vrátili na vrchol, už tam väčšina nebola a tak sme mazali aj mi dole.

Autom sme sa presunuli do Bystričian, kde sa podával Guláš a pivo – ako pozornosť od obce. Tam dorazila i Monika na bicykli. Po nejakej hodinke sa spoločnosť začala rozchádzať.

 

Pekná akcia, počasie prialo, guláš sa vydaril, čo viac si možno priať, hádam už len:
„ Na rok zase – ak zdravie dovolí“.

                                          

p8290049.jpg

                                                                                                       Ďuro