Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Zraz VHT Horná Nitra – Píly 12.-14. 6. 2009

 

12. 6. 2009

Tohoročný Zraz bol poznačený absenciou Peťa Radosu a Janka Mikulu, boli na kurze cvičiteľov VHT. To znamená, že lúka nebola vopred pokosená a chýbala aj Peťova gitara pri ohni. 

V piatok počasie nestálo za veľa, kým som vykášal okolo ohniska a prístup od chaty dva razy spŕchlo. Potreboval som prevziať chatu o pol druhej a hore ma vyviezol Ľubo, aj s kopou potrebného materiálu. Väčší kotlík sa nám nepodarilo zohnať a tak musel stačiť aj ten môj – šak hovoria, že už mám dosť veľký kotol. Studený piatok sa prejavil, z našich tam prišiel len Villi s Jankou, Maja s Ľubom, Peťa a Dominika z Nitry, večer dorazila Monika, což je v podstate dosť smutné. Situáciu zachraňovali Lošonci, ktorí prišli v hojnom počte, chýbal len Dušan a Chrčo, ktorý bol na malte. V noci ma chytil záchvat kašľa a moc som toho nenaspal a asi ani iní, čo spali so mnou na chate. Ráno som to vzdal a dal sa zaviesť domov, potreboval som si kúpiť lieky a vyspať sa.

Poobede sa situácia zlepšila, síce stále bola kosa, ale lidi už dorazili. Maja varila guláš, liezlo sa v lome. Podvečer sa narazil sud piva, na ktorý nám prispel KST HN. Guláš sa varil aj hrnci v chate – neštiplavý pre deti. Keďže projektor sa nám zohnať nepodarilo z premietania nebolo nič. Večer pri ohni bolo veselo, Ivan hral na gitare, spievalo sa, debatilo a kolektív sa rozchádzal až okolo druhej nadránom. Kosa bola v noci nabrúsená na 7° C.

 

V nedeľu doobeda prebiehali štandardné činnosti, liezlo sa v lome, robila sa nejaká turistika, niektorí sa už pomaly balili. Ja som dorazil okolo obeda na biku, bolo mi už podstatne lepšie. Sud ešte nebol prázdny a tak som si dal zo dve pivá a aj gulášu trošku zostalo tak som okoštoval. Stanový tábor sa zmenšoval a aj my sme začali pomaly ramovať veci, pripravovať chatu na odovzdanie. Okolo druhej dorazili lezci z lomu, Lošonci sa už rozlúčili, čakala ich ešte cesta domov. Nejaké veci mi domov zobral Otík nejaké Maja. Odovzdali a vyplatili sme chatu, naložili odpadky, zahasili oheň a zrazu bolo po zraze.

Tak hádam zas o rok, tam a v takom čase zastavíme sa a ... .. . . .

 

 

 

 

                                                                                         Ďuro