Choď na obsah Choď na menu
 

 

Ortonovo

 

8. 6. 2013

Tretí deň som vegetil. Časť posádky šla do Florencie a Maroš s Peťom do Colonnaty.Vyrazil som o štvrtej na malý okruh na Ortonovo.

Vyrazil som po pobreží okolo sochy mramorára a v Marína di Sarzána som odbočil na cestu cez polia, ktorou sme sa vracali zo Stazie. Neodbočil som na Sarzanu, ale pokračoval ďalej po úzkych cestičkách malebnými talianskymi dedinkami hore údolím. Pôvodne som sa chcel dostať na usadlosť na kopci, neskôr som sa dozvedel že to bola Nicola, ale zistil som, že naštudovaná trasa ide poza ňu. Odbočku som nevidel a tak som išiel to čo som si pozrel na mape. Odbočil som doprava a úzkou cestou som stúpal zalesneným strmím svahom stále vyššia a vyššie, až do výšky okolo tristopäťdesiat metrov, kde som dorazil do zašitej dedinky s názvom Ortonovo. Trochu som cestou fotil to hradisko na kopci, a tiež krajinu i kvetinky. V Ortonove bola zaujímavá kostolná veža, ale bolo to tu tak natesno, že sa jednoducho nedala celá odfotiť.
Cesta ďalej ešte stúpala, ale už mierne až do sedla odkiaľ bolo pekne vidno carrarské lomy. Postupne vlastne obchádzala celú pahorkatinu až som sa dostal do Fonie nad Carrarou a zišiel som fo Fusoly v Carrare. Odtiaľ to už nebol problém po bočných uličkách, povedľa množstva uložísk mramoru doraziť až do campu. Ešte som aj stihol s prehľadom večeru.

 
 
 

p6089033.jpg

 

 

 

 

 

screenshot---18.-6.-2013---9_36_31.png

 

screenshot---18.-6.-2013---9_37_52.png

screenshot---18.-6.-2013---9_38_13.png