Choď na obsah Choď na menu
 

 

Jahňací štít

8. 8. 2015

Bolo stabilné pekné počasie a tak sme naplánovali aj nejaké Tatry,  voľba padla na Jahňací štít a Furkotský štít.

Vyrazili sme s Villim, Alou, Peťou a Jarom  v sobotu ráno o siedmej z Prievidze, hodinku po Ľubovi s Jožkom, Milkou, Vladom a Majou, lebo som bol po nočnej.

Auto sme nechali na Bielej vode a závodným tempom sme zvládli úsek na chatu pri zelenom plese, kde sme si capli zaslúžené pivečká, Villi zobral pivo vnútri a Jarko zase za chatou, tak boli aj po dve.

Bolo teplo a chodník sa zdvihol, vystúpali sme až na hrebeň, kde sme stretli už zostupujúcu druhú časť výpravy.  
Záver je celkom členitý, trošku náročnejší, ale pekný. Po zdolaní vrcholu sme dali pauzu, niečo sa zjedlo a hodne sa fotilo, až na to, že som foťák zabudol v aute.

Dole sme zbehli rýchlo a na chate sme dobehli ostatných, dali sme niečo pod zub a pivečko. Odfotili sme sa na mostíku pred chatou a pokračovali nekonečným chodníkom k autám.
Ubytovanie sme mali zajednané v Štrbe, ale každý na inom penzióne asi kilák od seba. My štyria sme mali podkrovie s kuchynkou a mikrosprchou po 15 Éčiek, Ľubovci to mali noblesnejšie aj s halou, len tie ohnivo červené návliečky vyzerali ako v bordeli.

Večer, už po tme sme skočili na pizzu a nejaké pivečko, chvíľku sme ich boli pozrieť, ale všetci sme boli už uťahaní, tak sme radšej šli späť a spať.

 

 

 

p8080001.jpg