Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Prosiecka a Kvačianska dolina.

 

 

23. 8. 2015

Vyrážame skoro ráno na dvoch autách, Ľubo mal plno a tak so mnou šiel Jarko. Moje auto sme nechali v Kvačanoch a Ľubove v Prosieku. Je pekný slnečný deň a Prosiecka dolina nás privítala tiesňavou s drevenými mostíkmi a neskôr aj riadnym polomom. Postupujeme korytom potoka.

Na jednom mieste sa Jarko v čele pustil doľava do svahu a kým sme zistili , že ideme zle, tak sme sa vytrepali kusisko zbytočne. Boli sme pozrieť aj vodopád, ale bol tam len suchopád.

Dolina je to moc pekná a konči na lúkach, kde je odbočka na Prosečné, ale bolo to pre polom uzavreté a tak sme prešli do Veľkého Borového, kde na kolibe sme si dali niečo zajesť i vypiť.

Zostupujeme k ústiu Kvačianskej doliny a odtiaľ dolinou až na mlyny čo nám trvalo tak pol hodinku, s prestávkou pri kamennej vežičke s dvojkrížom. Prezreli sme si vodný mlyn, je to moc pekné a odporúčam si to pozrieť.

Odtiaľ som už pokračoval zrýchleným režimom s Jarkom, lebo ma ešte čakala nočná šichta a nastupoval som o šiestej. Chodník ide traverzom nad potokom a ku koncu klesá k ústiu doliny.

Pekná tura, len sme sa moc flákali, štôrhodinovú trasu sme šli šesť hodín.

 Ružomberok je známy nedeľnou zápchou a tak som to obišiel, ale za to sme uviazli za Martinom pri mostíku, vyzeralo to blbo, ale nakoniec som to stihol do roboty za päť minút šesť.

 

 

 

p8231308.jpg

                                      

                                                            Ďuro  devil