Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Jesenné stretnutie v lome

 

12. 9. 2015

Mali sme ísť do Rakúska na Mŕtve hory, ale napadlo tam šesťdesiat centy snehu a tak sme to odvolali.


Na poslednú chvíľu som navrhol jesenný Hrádok a tak sme skončili tam. V piatok moc pekne nebolo a tak sme nastúpili v sobotu po obede. Už tam bolo zo päť stanou čechou, ktorí už liezli.


Dorazil aj Villi s Alenkou. Spravili sme oheň a potom boli niečo poliezť, Vilko liezol prvý krát v živote na prvom. Došiel Ďuško a začali sme pripravovať veci na guláš.

Dorazil pozrieť Peťo Kiss, ešte tu nebol, tak sme zbehli na rýchlu exkurziu.

Zistil som, že som zabudol  soľ a namiesto masti som kúpil nejaké divné maslo, malo to rovnaký obal ako masť a bolo tam napísané na pečenie a vyprážanie. Keď Duško išiel neskôr pre Maxima, tak to dokúpil a cestou zobral aj Radosu s gitarou.
 

Večer bolo veselo, guláš sa podaril,  ostalo aj na druhý deň, pri gitare a bongu sa niečo pospievalo i popilo. Bol som aj hviezdičky pozrieť, líška mala smolu, lebo v tábore boli dve sučky a strážili nás.

Ráno bolo príjemne, vôbec nebola zima. Rozdúchal som pahrebu a dal zohriať guláš. Peťo chytil nejakú alergiu a vyzeral jak po týždňovom  fláme. Duško s Maximom boli liezť a Alenka liezla s Ivom a Peťom.


Ja som bol s mladým českým párom pozrieť Veľkú Skalu a Princezničky, celkom sme sa prešli. Lístie už sčasti padlo, chodníky sa stratili a bolo treba dávať veľký pozor kam človek šľape.

Našli sme jeden dubák, jeden hríb príveskatý i nejakú hlivu. Cestu dole z hrebeňa sme našli jazvečiu noru.
Bol som ešte pozrieť táborisko, ale naši tam už neboli.

 

Celkom príjemne strávený víkend.

 

 

p9131851.jpg