Choď na obsah Choď na menu
 

 

Vtáčnik

 

2. 10. 2015

Ráno o ôsmej vyrážame z Novák v zostave Ďuro a Jožo, do Kamenca k amfiku. Dnešným cieľom je Vtáčnik a Jožo to má ako prvovýstup, ešte tam nebol.

Počasie je hlásené ako najlepšie počas tohto babieho leta a veru sa trafili, síce teplota bola ráno len štyri stupne, slniečko sa zapiera a rýchlo vzduch prehrieva, hlavne v tom kopci, ktorým vystupujeme, je teplo až moc.

Ideme po kolmom chodníku, dakedy to bola žltá, dnes je to náučný chodník.

Nad zhoreným salašom našiel Jozef pekného čierneho dubáčika. Moc sme sa nenaháňali, aj sme pofotili a vrchol sme dorazili okolo jedenástej, jediných turistov sme stretli až pri zostupe.

Na vrchole bolo príjemne, bezvetrie a jedenásť stupňov ukazoval teplomer. Boli sme pozrieť aj vrchol smerom na Handlovú, zo Žiaru sme moc nevideli, lebo sa tam stlal nejaký opar.

Zostúpili sme novým chodníkom a odbočili sme aj na Kostolíky pre pár pekných záberov. Na spodku sme odbočili k Hrádku a prešli sme si zadný lom. Ukázal som mu aj archeologické nálezisko Hrádok a po strmom chodníku sme zostúpili k ploche pre drevo s dvojkou tabulou náučného chodníka. Po ceste sme našli ešte hromadu Michaliek, väčšinou už starších, ja som fotil a Jozef zbieral na praženicu.

Pekná vychádzka, trvalo to cca cez štyri hodiny a prešli sme sa celkom slušne.

 

 

pa021988.jpg