Choď na obsah Choď na menu
 

Západ slnka z Kostolíkov

28. 9. 2015

 

Západ slnka z Kostolíkov

 

28. 9. 2015

Bolo jasno s dobrou viditeľnosťou a tak som vyrazil do Kamenca pofotiť západ slnka, zvolil som si vhodne orientované skalné bralá zvané Kostolíky, nie tie pod vrchom, ale tie o kus nižšie.

Na nete určili čas západu slnka na 19. 31 hod., ale ja už viem, že tam musím byť o kus skôr.  Šiel som dosť naľahko, len s veľkým Nikonom , statívom, paličkami a nejakým oblečením na prezlečenia.

Tempo som mal rezké a nad siahami som mal chvíľu času, tak som zabehol do tráv, či tam nebude nejaký dubák a našiel som troch, ten najväčší veterán mal 400 gramov a boli úplne zdravé, bolo z nich dva a pol sušičky sušených dubákov.

Po neužívanej zvažnici som dobojoval pod skaly, kde ma čakal strmý výstup na hranu. Stíhal som to LTT.

Veru, bolo čo fotiť, nebeské divadlo bolo úchvatné, výhľad na západ bol parádny. Pofotil som aj Buchlov s Tribečom v pozadí i Hrebeň s Rúbaným Vrchom.

Po západe slnka teplota prudko poklesla a svetla tiež rýchlo ubúdalo. Strminou som za šera zostúpil až na cestu ku Krivej Breze a vrátil sa na Siahy, kde som ešte nafotil súmrak nad našou dolinou.

Tma hustla, chodník je členitý, pri čelovke sa moc dobre nešlo a tak som nad zhoreným salašom ostal na asfaltke, po ktorej som zostúpil až k autu.

 

Výsledky môjho snaženia môžete posúdiť vo fotogalérii.

 

 

 

dsc_3603.jpg