Choď na obsah Choď na menu
 

 

45. Horolezecký zraz na Pílach

 

29. 9. - 1.10.2017

Babie leto na prelome septembra a októbra nás zastihlo na tradičnom zraze horolezcov na chate Vlčina poriadanom Alpin klubom Prievidza a Horolezeckým klubom Banik Prievidza.

 Organizátori uvarili výborný guláš a hodili do placu aj dva súdky piva, počasie bolo ukážkové a tak sa i dosť poliezlo, lom bol plný, toľko ľudí som tam už dávno nevidel, boli tam i maďari, poliaci i češi.

Mário s Jožkom a Lenkou začínali v piatok na Salamandre. Večer bolo veselo, Vilko a Peťom muzicírovali, solila sa tekila s citrónom.

V sobotu som dorazil hore i ja, Vilko s Alenkou si odskočili na Slavkovský, ale večer došli i keď som to netipoval. My sme s partiou zdolali Končistú a aj s Mirkou a Luciou v lome liezli VHT a Odštep.

Večer bolo veselo, boli sme na čapák na chate, pozreli sme nejaké foto i vídeá, zase sa hralo i spievalo. Hodne sa kecalo, pospomínali sa doby minulé i akcie podstane novšie. V noci bolo dosť chladno.

Ráno vyrazil Šalený s Volkovom do lomu, v pláne mali Dračák a Polnočnú, ja som natiahol prvú dĺžku Vzdušnej a tam sme bojovali, liezli hore Mirka, Lenka, Lucka, zastavili sa pri nás aj Alenka s Vilim, Ala si to tiež vybehla, len si to trošku zťažila, nešla kútom ale natiahla priamu líniu.

Časom dorazil i Mario s Jožom, konečne mal i Mário toho dosť.

Po obede sme skočili na preso hore na chatu a bolo po zraze, ja som ešte prebehol Makovište a našiel dvadsať dubákov a sosnákov.

Bol to moc pekný víkend, chcel by som ešte raz poďakovať organizátorom za obetavý prístup pri realizácii akcie, Ďurimu za vybavenie chaty a zvlášť ľudom,  ktorí pravidelne pomáhajú s upratovaním chaty po akcii.

 

pa014583.jpg

 

                                                                                                                                        Ďuro