Choď na obsah Choď na menu
 

 

Slovenský raj 2018

 

11. - 14. 1. 2018

Tento typ zimy mi pripadá mierne akosi nevhodný, tak nejak by som charakterizoval aj počasie začiatku tohto roka, snehu málo, nemrzlo, tak i ľadu málo.

Na chatu sa nasúvame vo štvrtok popoludní, bolo nás moc a tak bývalo sedem ľudí na malej chatke o kus ďalej. Nakoniec pár ľudí stornovalo, tak sme sa aspoň netlačili. Dôchodci Paľo a Peťo prišli vlakom. Ja s Duškom a Monikou sme sa zastavili cestou v Tatroch, prešli sme sa na Hrebienok a na Zamkovského chatu.

V kolektíve sa objavila i Dorčina, jedna zo zakladajúcich členov prvého klubu VHT na hornej Nitre, pozval je Jarmal.

Domáci nás privítali vo vykúrenej chate, ubytovali sme sa a večer svorne posedeli.

V piatok sme prešli Sokoliu dolinu, ľadu moc nebolo, ani slniečko sa neukázalo, ale pár ľudí tam bolo prvý raz, tak boli spokojní. Za hlavnou skupinou šli samostatne Majo s Luciou, lebo bol Majo ešte ráno darovať krv. Tempo bolo vysoké, vpredu sa rozbehli a tí ostatní sa snažili stíhať, myslel som, že už sme dosť zbehlí na takéto pachyby. Už sa chodíme kochať, nie naháňať niekomu päty s vyplazeným jazykom.

Večer sme boli celkom unavený, ale čosi sa pohralo i pospievalo. Cezpolní sa neukázali.

V sobotu sme sa autami presunuli na Podlesok a boli sme Suchú Belú, hoci výraz Mokrá Belá, by bol podstatne primeranejší. Na dreve sa hnusne šmýkalo, šli sme aj dosť vodou, museli sme dať mačky, alebo róžovky potom to šlo už fajn.

Bolo dosť vody, ľadu už menej, ale vzhľadom k tomu, že sem moc nechodievame tak sa nám Suvhá Belá fakt páčila.

Večer sa zišla celá spoločnosť, došli aj domáci a tak sme pri gitare aj bubnovaní strávili pekný večer. Poniektorí sa prediskutovali aj skoro k ránu bielemu.

Ráno sme si vyrovnali podlžnosti a vyrazili sa prejsť na Tomašák. Počasie sa už umúdrilo a aj slniečko nás potešilo. Rozlúčili sme sa s domácimi a vyrazili domov.

Pekný víkend, i keď počasie moc nevyšlo a ten zimný raj nebol až tak rýdzo zimný, ale aj tak občas býva, s tým sa nedá nič robiť, plánujeme dlho dopredu a musíme brať to čo nám hore pripravia.

 

img_20180111_122603.jpg

 

img_20180112_113311.jpg

 

p1138517.jpg

 

p1148626.jpg